10 dolarlık tuzak: App Store’da yeni sahte oyun fiyaskosu

App Store’da Yayınlanan Sahte “Blue Prince” Oyunu Kullanıcıları Mağdur Etti

Apple’ın uygulama mağazası App Store, son zamanlarda tekrar sahte bir oyunun yayınlanmasına izin verdi. Bu sefer, sahte bir oyun olan “Blue Prince” kullanıcıları dolandırmaya çalıştı.

App Store’daki kısa süreliğine yer alan bu sahte sürüm, birçok kullanıcıdan 10 dolarlık ücret almaya çalıştı. Şans eseri, sahte uygulama kısa bir süre sonra mağazadan kaldırıldı.

Gerçek oyunun geliştiricisi Dogubomb ve yayıncısı Raw Fury, Pazartesi günü yaptıkları ortak açıklamada, iOS platformundaki sahte “Blue Prince” sürümleri hakkında bilgi aldıklarını duyurdu. Oyunun asıl versiyonunun yalnızca Steam, Xbox ve PlayStation platformlarında bulunduğu belirtildi ve iOS için henüz resmi bir sürüm olmadığı açıklandı.

App Store’daki Sahte Oyun Nasıl Tanıtıldı?

App Store’da sahte “Blue Prince” uygulaması, basitçe “Blue Prince” kelimesini aratarak bulunabiliyordu. İlk sırada çıkan uygulama, oyunun resmi logosuna benzeyen bir simgeye, gerçek oyun içeriklerine benzeyen ekran görüntülerine ve Steam’deki açıklamaya benzer bir tanıtım metnine sahipti.

Ancak uygulamanın detaylarına bakıldığında, geliştirici olarak “Samet Altinay” adıyla bir kişi listelenmişti. Bu isim, Dogubomb ya da Raw Fury ile hiçbir bağlantısı olmayan bir isimdi. Telif hakkı bilgilerinde de geliştirici adı yanlış ve eksik olarak “DogBomb” şeklinde yazılmıştı.


Oynanış: Gerçeğe Yakın Ancak Sorunlu

Uygulama, orijinal oyun ile genel hatlarıyla benzerdi, ancak mobil kullanım için bazı eklemeler yapılmıştı. Fakat oyunu deneyenler, karakterin bir hata ile karşılaşması sonucunda oyunun oynanamaz hale geldiğini fark etti.


Apple, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, sahte “Blue Prince” sürümü App Store’dan kaldırılmadan önce “Eğlence” kategorisinde 8. sıraya kadar yükselmişti. Yalnızca bir kullanıcı yorumu bulunan uygulamada, bu yorumda da aynı sorundan bahsediliyordu.

Eğer sahte oyunu satın aldıysanız, Apple üzerinden para iadesi talebinde bulunabilirsiniz. Apple’ın resmi web sitesinde bu konuda destek alabileceğiniz bir sayfa bulunmaktadır.

Resmi iOS Sürümü Talep Ediliyor

Oyunun geliştiricileri ve yayıncıları, şu anda “Blue Prince” oyununun sadece mevcut platformlarda oynanabildiğini belirterek, gelecekte farklı platformlar için bir sürüm çıkartılırsa resmi duyuru yapacaklarını açıkladılar. Kullanıcılardan, sahte uygulamalara karşı dikkatli olmaları ve indirmemeleri istendi.

Apple, daha önce de “Wordle” ve “Palworld” gibi popüler oyunların sahte versiyonlarının App Store’a sızmasına izin vermişti. Bu durum, App Store inceleme sürecinin güvenilirliğini tekrar sorgulamaya açtı.

Related Posts

Yeşil Bursa Rallisi 23-25 Mayıs’ta yapılacak

Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen ve Petrol Ofisi Maxima 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı olan Atış Yapı Yeşil Bursa Rallisi, 23-25 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan indirim

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan bir indirim yapıldı.

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Zuckerberg’den TikTok itirafı: Bizi fena geçti

Meta’nın tepe yöneticileri, Facebook ve Instagram’ın artık sosyal medyada öncü değil, yarışa sonradan katılan “rakip” konumunda olduğunu kabul ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Meta’ya karşı açtığı antitröst davasında ortaya çıkan yeni belgeler, şirketin TikTok karşısındaki zor durumunu gözler önüne serdi.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.