Kuveyt, kripto para madenciliğini yasakladı: Gerekçesi elektrik krizi

Kuveyt, Kripto Para Madenciliğini Elektrik Krizinin Sorumlusu Olarak Gösteriyor

Kuveyt, ülke genelinde artan sıcaklıklar ve soğutma amaçlı klima kullanımının hızla artması nedeniyle yaşanan derinleşen enerji krizinden dolayı kademeli elektrik kesintilerine başvurmak zorunda kaldı. Bu krizde kripto para madenciliği de suçlanıyor.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı Kripto Madenciliği ile Mücadelede

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta kripto para madenciliği ekipmanlarının bulunduğu yerleri tespit etmek amacıyla “büyük ölçekli” bir operasyon başlattığını duyurdu. Bakanlık, madencilik faaliyetlerinin elektriği yasadışı bir şekilde kötüye kullanabileceğini ve halkın güvenliğini tehlikeye atabileceğini belirtti.

Elektrik, Su ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, yapılan aramalar Kuveyt’in güneyindeki Al Wafra bölgesinde yoğunlaştı. Bu bölgede kripto madenciliği için kullanılan yaklaşık 100 ev tespit edildi ve bazı evlerin normal elektrik tüketimini 20 kat aştığı belirlendi.

Kripto Madenciliği Operasyonlarının Sonuçları

Hükümetin müdahalesiyle, El Vafra bölgesinde enerji tüketiminin %55 oranında azaldığı bildirildi. Ülke genelinde toplamda 1.000’den fazla şüpheli kripto para maden sahası belirlendi ve artan elektrik tüketimi temel bir gösterge olarak kullanıldı.

Şu anda 60’tan fazla kişi hakkında soruşturma başlatılırken, Elektrik Bakanlığı yasayı ihlal eden tesislerin elektriğini kesmeye başladı. Elektrik enerjisinin tekrar verilebilmesi için ise İçişleri Bakanlığından izin alınması gerekiyor.

Kuveyt ve Kripto Para Madenciliği

Kuveyt, dünyanın en ucuz elektriğine sahip ülkelerden biri olması, kripto para madencileri için cazip hale getiriyor. Ancak bu durum ülkenin elektrik şebekesini ciddi anlamda zorluyor. Hızlı nüfus artışı, şehirleşme, sıcak hava dalgaları ve santral sorunları gibi faktörler enerji sisteminde baskı oluşturuyor.

2023 yılından bu yana Kuveyt’te kripto para ticareti yasak olmasına rağmen madencilik faaliyetleri halen yasal bir çerçeve içerisinde değil, karanlık bir alanda devam ediyor.

Related Posts

‘Görünmez kahraman’la havada dev imza

Türk Hava Yolları iştiraki Teknik AŞ, Rolls-Royce’la dünyanın en büyük motor bakım merkezlerinden birini İstanbul’a kuruyor. Teknik AŞ için ‘görünmez kahraman’ ifadesini kullanan Ahmet Bolat, “2027’de ilk motoru bakıma alacağız” dedi

Trump duyurdu! Büyük bir ülke ile ticaret anlaşması imzalanacak

ABD Başkanı Donald Trump, perşembe günü “büyük ve saygın bir ülke” ile bir ticaret anlaşması imzalayacaklarını açıkladı.

Deprem korkusu alışkanlıkları değiştirdi; yurttaşlar yastık altını bankaya taşıyor

Deprem korkusu alışkanlıkları değiştirdi; yurttaşlar yastık altını bankaya taşıyor

Gram altın ne kadar oldu?

Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcıların yakından takip ettiği altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Tarihi rekorları kırdıktan sonra geçen iki haftayı düşüşle geçiren altın, yatırımcısını düşündürdü. Art arda kırdığı rekorların ardından …

12.4 milyar TL ilk çeyrek kârı

Türkiye İş Bankası, yılın ilk çeyreğinde 12.4 milyar lira düzeyinde kâr elde etti.

Konaklama, enerji ve madende büyüyecek

10’uncu yılını kutlayan alternatif portföy yönetim şirketi RePie Portföy toplam portföy büyüklüğünün 2.5 milyar doları geçtiğini açıkladı. Bu yıl yatırımlarında madencilik, enerji ve konaklama sektörlerine odaklanmayı hedefleyen şirket, portföy büyüklüğünü yıl sonunda 3 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.