Ayşe Barım’ın ilk duruşması bugün görülecek

Ayşe Barım, protestoların organizatörlerinden biri olarak suçlanıp, 27 Ocak’ta tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Barım’a 22 yıl 6 ay ila 30 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Barım’a yöneltilen suçlamalar arasında “Gezi sürecinde sanatçıları organize ettiği, medya aracılığıyla kamuoyunu yönlendirdiği ve protestoların düzenlenmesine katkı sağladığı” iddiası yer alıyor.

SAĞLIK PROBLEMLERİ NEDENİYLE HAYATİ RİSK ALTINDA

Kalp ve beyinde toplamda 9 farklı ciddi hastalığı bulunan Ayşe Barım, cezaevinde karşılaştığı sağlık sorunlarıyla yaşam mücadelesi veriyor. Sağlık sorunları nedeniyle son altı ay içinde defalarca bayıldı.

Avukatları, mahkemeden Barım’ın serbest bırakılmasını talep etti fakat 20 Mayıs ve 30 Mayıs tarihlerinde yapılan talepler reddedildi. Barım, 5 Haziran’da cezaevinde bir kez daha bayıldı. Bunun üzerine avukatları, 11 Haziran’da mahkemeye “ani ölüm riski” nedeniyle Barım’ın serbest bırakılmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi de reddetti.

Mahkeme, Barım’ın durumunu değerlendirmek amacıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. 2 Temmuz tarihinde, 9 uzman hekimden oluşan bir heyet tarafından hazırlanan sağlık raporu, Barım’ın cezaevinde kalmasının yaşamını doğrudan tehdit ettiğini ortaya koydu. Rapor, Barım’ın kalıcı kalp pili takılmadığı takdirde ani ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu ve ayrıca beyin kanaması, felç ya da ölüm riski taşıyan bir anevrizma bulunduğunu belirtti.

Barım’ın avukatları, sağlık raporu doğrultusunda tekrar tahliye talebinde bulundu ve Adli Tıp Kurumu raporunun beklemeden tahliye kararı verilmesi gerektiğini belirtti, aksi takdirde cezaevi yönetimi ve mahkemenin olası hayati sonuçlardan sorumlu olacağını vurguladı.

Related Posts

Çin ile Rusya’nın İran’a karşı güncel siyasi tutumları ne anlama geliyor?

İki ülkenin ortak komünist geçmişi ve ABD karşıtı savaştaki tutumları tarihi olarak “yakın” vizyonlara sahip ülkeler olarak görülmelerine neden olmuştu

SGK şehit polisi kalbinden vurdu

Polis Tekin Tuturga İdlib’de kalp kriziyle şehit oldu. Ailesine aylık bağlandı. SGK ‘Kalbi vardı’ deyip açtığı davayı kazandı, 1.5 milyon lirayı talep etti.

ABD ve Filipinler ortak hava tatbikatı için gün sayıyor

Filipinler Hava Kuvvetleri PAF, 7 Temmuz 2025 Pazartesi günü Pampanga’daki Clark Hava Üssü’nde Amerika Birleşik Devletleri Pasifik Hava Kuvvetleri PACAF ile “Cope Thunder” ortak hava muharebe tatbikatını başlatıyor. Bu önemli tatbikat, iki müttefik …

ABD’de sel felaketi: En az 13 ölü, 20’den fazla çocuk kayıp

Teksas’ın orta kesiminde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu oluşan ani sel felaketinde en az 13 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu 20’den fazla yaz kampında bulunan çocuk ise kayıp. Yetkililer, kayıp kişilere ulaşmak için kapsamlı bir arama-kurtarma çalışması yürütüyor.

Ülke şokta! Muhalefet lideri bir araca bindirilip zorla kaçırıldı

Mozambik’te siyaset sahnesi sarsıcı bir gelişmeyle gündeme oturdu. Demokratik Devrim Partisi’nin lideri Vitano Singano, kimliği belirsiz 6 kişi tarafından silah zoruyla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Olayın üzerinden iki gün geçmesine rağmen Singano’dan hâlâ haber alınamıyor.

Arkeologların ağzı bir karış açık kaldı: Toplam 22 bin torbalık malzeme çıktı

Arkeologlar, Çekya’nın Kralovehradecki bölgesinde, D35 otoyolu güzergâhında Laten dönemine ait eşsiz bir Kelt yerleşimi keşfetti. Hradec Kralove Üniversitesi’nden Ladislav Rytir ve Doğu Çekya Müzesi’nden Miroslav Novak’ın öncülük ettiği kazılarda, 25 …