Küçük Hidroelektrik Türbinleri: Sürdürülebilir Enerji Kaynağı
Küçük Hidroelektrik: Çevre Dostu Enerji Üretimi
Geleneksel hidroelektrik sistemleri, devasa barajlar inşa edilmesini şart koşuyor. Ancak bu yapılar, yerel ekosistemleri tahrip ettiği gibi toplulukları yerinden ediyor ve yüksek maliyetler gerektiriyor. Dahası, dünyadaki uygun baraj alanlarının çoğu halihazırda kullanılmakta. Küçük hidroelektrik türbinler ise bu sorunların hiçbirini yaratmaz. Nehir akışını kesmeden çalışan bu sistemler ekosistem üzerinde bu tür etkiler yaratmıyor. Ayrıca küçük hidroelektrik türbinler, enerjiyi yerel olarak üretip ve yerel altyapıya aktardığı için uzun mesafeli enerji iletimine duyulan ihtiyaç da azalıyor. Öte yandan her teknoloji gibi küçük hidroelektrik türbinler de mükemmel değil. Üretimleri çok yüksek değil büyük ölçekli üretim için belirli aralıklarla kurulmaları ve şebekeye bağlanmaları gerekiyor.
Bazı fotoğraflarda göründüğünden fazlası vardır; ilk bakışta masum olan görseller, içinde zararlı yazılımlar barındırabilirler. Dijital güvenlik şirketi ESET güncelleme ve yamaların her zaman yapılması gerektiğine vurgu yaptı.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve T3 Vakfı paydaşlığıyla kurulan Bilim Konya, İTÜRO’24’de Trafik kategorisinde sergilediği başarılı performansla “Hakem Özel Ödülü”ne layık görüldü. Yarışmada Konya’yı temsil eden tek kurum olan Bilim Konya, Bilim Türkiye Eğitimleri kapsamında 6-14, Uzun Dönemli TEKNOFEST Eğitimleri kapsamında 10-18 yaş grubuna hizmet veriyor.